Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

3 Aralık Engelliler Günü Bandırma'da kutlandı

3 Aralık Engelliler Günü Bandırma

Katıldığı Engelliler Günü etkinliğinde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: Bizim asıl amacımız engellilerin eğitim alması ile bu toplumun bireyleri olarak insanca yaşamalarını sağlamaktır.” dedi.

Katıldığı Engelliler Günü etkinliğinde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: “Bizim asıl amacımız engellilerin eğitim alması ile bu toplumun bireyleri olarak insanca yaşamalarını sağlamaktır.” dedi.
Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar’da, her insanın bir engelli adayı olduğunu söyleyip, eğitimin her engeli aşabileceğini belirtti.
3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar yaptı.
Uçar, “Sadece 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü yada 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda biz engellilerin yanındayız diyerek şatafatlı birkaç yemek yada birkaç eğlence düzenlemek bizlerin yanında olduğunuzu göstermez, yasaların dediği gibi ne zaman ki engellileri gündelik hayata katarsanız,ne zaman ki onların eğitim, ulaşım ve istihdam sorunlarını çözerseniz biz engelliler ve onların aileleri o zaman gerçekten sizlere inanırız. Her insan bir engelli adayıdır, eğitim her engeli aşar.” dedi.
Törende ikinci konuşmayı yapan Türkiye Sakatlar Derneği Bandırma Şube Başkanı Mücahit Aksakallı, engelli hakları için devletin desteğine ihtiyaçları olduğunu bildirdi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza’da konuşmasında, Dünya Engelliler Gününde sadece konuşmanın hiçbir şey ifade etmeyeceğini kaydetti.
Bunları icraata dönüştürmenin gerekliliğine dikkat çeken Mirza, şunları söyledi: ’’Engellilerimizin büyük sorunları var. Bunları ülke sorunlarından ayıramayız. Biz geldiğimiz günden bu tarafa ‘Engelsiz Bandırma’’ projesiyle Bandırma’nın engelliler açısından var olan engellerini bir bir kaldırmaya çalıştık. Çok büyük mesafeler aldık. Hep söylüyoruz herkes bir engelli adayıdır diye. Bizim asıl amacımız engellilerin eğitim almasını sağlamaktır. Meslek sahibi olmasını sağlamaktır. Kendi işlerini kendi başlarına yapmalarını, hayatın içine karışmalarını, para kazanmalarını sağlamaktır. Yani bu toplumun bireyleri olarak insanca yaşamalarını sağlamaktır.”



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı